onsdag 28 januari 2009

v18

Är nu inne i vecka 18 av min graviditet, himmel, går så himla fort! Nästa vecka ska vi på ultraljud och det känns väldigt spännande, just nu är jag inne i en fas då jag tror att det inte ens finns ett barn därinne, att jag bara inbillat mig allt. Måste fråga sambon varje dag, "Du såg väl ett plus på stickan va...?" Ja, ska iallafall bli skönt att se att allt är ok.Vecka 18
- Bebisen är 12,5 till 14 cm mellan stjärt och huvud, den väger ca 150 g. 50 g mer än förra veckan. Bebisen kan rynka på pannan och göra grimaser. En del basreflexer börjar utvecklas nu som till exempel sugreflexen och bebisen vänder ryggen till om magen utsätts för ljus. Hjärnans första kritiska stadium är nu över.

Text från: minbebis.com

2 kommentarer:

Lisa sa...

Gratulerar till underverket! Vad roligt, barn är det bästa som finns. Speciellt ens egna. Vi har tre och det räcker gott och väl. Ska ni ta reda på könet på ultraljudet?

Ha det bra

martina sa...

Dagen innan vi skulle på UL hade jag jättesvårt för att somna, tankarna snurrade... "tänk om jag inte är gravid"... eller tänk om jag väntar tvillingar, eller att något skulle vara fel. Tankarna kretsar bara kring att man är gravid, sen är man ju olika men jag tänker för mycket!