söndag 27 februari 2011

Köket

Inser att jag inte visat er hur vårt kök blev nu när det är (nästan) klart! Vi valde av budgetskäl att behålla de befintliga stommarna och endast byta luckor, de är från Ikea och heter Applåd.

Handtag och den måttbeställda bänkskivan är också från Ikea.Eftersom kökslådorna (endast 6 st) är 30 breda, finns inte luckor till dessa (iaf inte på Ikea), så vi målade dem. I efterhand så kanske vi skulle bytt stommarna ändå, för snedare och ett mer vint kök får man leta efter. Ingenting var/är rakt. Men med en händig och noggrann man så löser man det mesta!

Även fläkt byttes ut och vi målade kryddhyllan vit.Ny blandare och diskmaskin!
Nytt kakel, enkelt vitt från Coop Bygg.Japp, så min favorit, tapeten Vårklocka från Josef Frank som är helt underbar och gör hela köket!!

Fortfarande en del saker att lösa som det hemska golvet som ska bytas ut inom en snar framtid.För er som inte minns hur köket såg ut innan, här en påminnelse:Foto:privata

7 kommentarer:

Anna A sa...

Fasen vad snyggt det blev!!

Karin sa...

Jättejätte fint! Ser inte alls ut som en budgetrenovering, ni har verkligen lyckats få till det fint och fräscht.

Johanna.B sa...

Vilken förändring! Funderar också på att bara byta luckorna på vårt supertrista IKEA-kök men nu när du avråder så kanske det inte är någon bra idé. Egentligen vill jag nog planera om köket från grunden men ekonomin måste ju tas hänsyn till också. Vad målade ni luckorna med för typ av färg?

Kram
/Johanna

Sara sa...

Superfint blev det!

Ylva sa...

vilken underbar förändring!!! har också den tapeten och den lyfter ju verkligen ett rum.

pippivogel sa...

jättefint tycker jag i alla fall!
Hade mäklare här igår samt fotograf- snart bär det av mot hus. Men vilket????

Vi ska bara hitta ett först!
KRAM

Klara

Nanna sa...

Vilken förvandling! =D