torsdag 29 november 2012

Julbak



Ja, vad var det jag bakade igår? Jo, Saffransbiscotti. Det var nog det enklaste jag bakat på länge, dessutom otroligt goda. Blir dessutom en fin adventspresent att ta med sig till någon man tycker om.

Här kommer receptet som är lånat av Leila Lindholms bok "A piece of cake". Jag hackade dock mandeln innan jag hade i den i degen & jag hade bara i ett paket saffran. Dessutom kallar jag dem biscotti istället för skorpor. Låter finare & min svärmor som är italienfrälst gillar nog namnet bättre också. :-)

Saffransbiscotti. (med mina ändringar)

100 g smör
0,5 g saffran
2 ägg
1 1/2 dl socker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel-hackade

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret med saffran, häll över i en bunke och rör i äggen.
Blanda det torra ingredienserna med hackad mandel och vänd ner i bunken. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader. Skär dem i 1 cm tjocka skivor.
Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 10-15 min. Jag valde sedan att stänga av ugnen och lät dem stå inne där tills ugnen svalnat helt.




Foto:privat, Recept av Leila Lindholm.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Buongiorno,

Biscotti låter liksom godare och exklusivare, eller hur?

Kanske man får smaka nån gång?

Svärmodern :-)

Malin Andrén sa...

Ser ju jättegott ut!